Hvordan blokkerer du noen på TikTok (offisiell metode)
Sist oppdatert 4. desember 2024 av John PaulTikTok er en av de mest populære sosiale medieplattformene i dag. Vel, det er hovedsakelig fordi det tilbyr interessante og morsomme klipp som tiltrekker brukere til å bli og fortsette å rulle. Bortsett fra visningsaspektet til nevnte plattform, lar TikTok også brukere samhandle med hverandre gjennom kommentarer, følger, liker og direktemeldinger (DM).
Og som enhver annen app for sosiale medier, du kan ikke unngå giftige brukere som kan trakassere deg ved å sende deg uønskede meldinger eller kommentere uhøflige ting om deg og innleggene dine. Utenom det kan det være TikTokers som du misliker av en eller annen grunn. Du kan spørre: hvordan blokkerer du noen på TikTok?
Kan du blokkere noen på TikTok?
Heldigvis, TikTok har en mulighet til å blokkere andre brukere. Så ja, det kan du! I tilfelle du befinner deg i lignende situasjoner som nevnt ovenfor, kan du vurdere et slikt alternativ for din trygghet. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det, har vi utarbeidet en full guide for hvordan du blokkerer noen på TikTok ved å bruke appen eller nettversjonen. Vi har også inkludert en måte du kan gjøre det på blokkere flere brukere samtidig.
I denne artikkelen

Del 1: Hvordan blokkerer du noen på TikTok via appen
Denne metoden vil bare tillate deg blokkere én bruker om gangen og du kan gjøre det direkte på appen. Når brukeren er blokkert, vil de ikke lenger kunne samhandle med deg på noen måte på TikTok. De er praktisk talt usynlige for deg før du fjerner blokkeringen manuelt. Slik gjør du det:
1. Start TikTok-appen og go til søkefeltet. Der, Skriv inn målbrukerens brukernavn, og du bør finne dem på resultatene.

2. Der, pek på målbrukeren for å åpne profilsiden deres. hit alternativet 3-prikker/Del i øvre høyre hjørne. Noen alternativer vises på skjermen.

3. Trykk på Blokker-alternativet og en pop-up skal vises som bekrefter handlingen din. Akkurat rammet Blokker igjen for å blokkere brukeren til slutt.
I tilfelle du blokkerte feil bruker, kan du alltid oppheve blokkeringen ved å følge de samme trinnene, og du bør se alternativet Fjern blokkering.
Del 2: Hvordan blokkere Jeg blokkerer noen på TikTok på nettet
Som andre sosiale medieplattformer har TikTok en nettversjon som kan nås via hvilken som helst nettleser på en telefon eller datamaskin. Hvis du bruker TikTok i en nettleser eller du for øyeblikket ikke har telefonen din, er dette trinnene som må følges. Imidlertid er de kanskje ikke for forskjellige fra prosedyren ovenfor, da alternativene er ganske like.
1. Åpne TikTok.com i enhetens nettleser. Og rammet Logg på-knappen og skriv inn TikTok-kontodetaljene dine.

2. Der, klikk på søkefeltet og skriv inn brukernavnet til brukeren du vil blokkere. Hvis det er en følger, kan du gå til profilen din og finne dem i Følgere-delen. Open deres profil.

3. Deretter, rammet alternativet med 3 prikker for å vise flere alternativer. Da, velg alternativet Blokker. En melding skal vises på skjermen som ber om tillatelse. Bare klikk på Blokker-knappen for å fullføre.
Del 3: Slik blokkerer du noen på TikTon i bulk
De tidligere metodene kan bare blokkere én bruker om gangen. De er nyttige hvis du bare ønsker å blokkere en spesifikk bruker i tankene. Hvis du blir plaget med frekke kommentarer på TikTok-innleggene dine. Heldigvis har TikTok plassert en funksjon dedikert til å administrere kommentarer, som kan brukes til å blokkere flere TikTok-brukere. Slik gjør du det:
1. Åpne TikTok-kontoen din og go til videoen der målbrukerne kommenterte. Der, trykk og hold på én bruker i kommentarfeltet for å se flere alternativer. Da, velge Administrer flere kommentarer.

2. Neste, Begynn velge brukerne du ønsker å blokkere. Du kan imidlertid bare velge 100 brukere om gangen. Etter det, bare rammet Mer > Blokker kontoer.

Hvis du ønsker å sjekke og oppheve blokkeringen av noen brukere du feilaktig blokkerte, kan du gå til Innstillinger og personvern. Der trykker du bare på Blokker kontoer under Personvern og begynner å oppheve blokkeringen.
Hva skjer når du blokkerer noen på TikTok?
Å blokkere noen på TikTok har mange forskjellige implikasjoner. Hvis du gjør dette, den blokkerte TikTok-brukeren vil ikke kunne få tilgang til TikTok-profilen din lenger. Faktisk, de kan ikke samhandle/dele med alt på TikTok som er knyttet til deg, for eksempel bildene, videoene og historiene du har lagt ut. Bortsett fra det vil de ikke få lov til å kommentere og reagere på innleggene dine, sende DM-er eller søke etter TikTok-profilen din ved å bruke kontoen deres.
Dessuten blokkerer brukeren automatisk fjerner deg fra deres følger-/følgerliste. Det gjelder det samme for deg. De vil heller ikke vite at du har blokkert dem med mindre de prøver å søke etter profilen din og ikke ser den.
Hvorfor kan jeg ikke blokkere noen på TikTok?
Hvis du ikke klarer å blokkere noen på TikTok, blokkerer du sannsynligvis flere kontoer og du har nådd grensen. Som du kanskje vet, du kan bare blokkere 100 brukere om gangen hvis du bruker alternativet administrer flere kommentarer. Dessuten kan det hende du ikke kan blokkere noen fordi alternativet med 3 prikker er utilgjengelig. I så fall kan du trykke på delealternativet i stedet, da det vanligvis også har blokkeringsfunksjonen.
Slik fjerner du blokkering av noen på TikTok
Hvis du feilaktig har blokkert noen på Tiktok eller du ønsker å oppheve blokkeringen av dem, gjør du det slik:
1. Fra TikTok-profilen din, rammet menyvalget (3 linjer/prikker) i øvre høyre hjørne av grensesnittet. Da, velg Innstillinger og personvern.

2. Etterpå, go til Personverninnstillinger og åpne Blokkerte kontoer. Der, se etter kontoen du ønsker å oppheve blokkeringen av. Velg den og trykk på Unblock-knappen.
Konklusjon
Som du kan se, er det ganske enkelt å blokkere noen på TikTok. Du kan gjøre det på appen eller nettversjonen av plattformen. Du kan til og med blokkere flere brukere samtidig hvis de har blitt en hodepine i kommentarfeltet. Bare følg metodene ovenfor og se hvilke av dem som fungerer for din situasjon.
Folk spør også:
Nei. Når du er blokkert, vil brukeren automatisk bli skjult fra TikTok-kontoen din. Det er imidlertid også mulig at de nettopp har deaktivert kontoen sin. For å bekrefte brukerne som blokkerte deg, må du bruke TikTok uten å logge på den antatt blokkerte kontoen din eller bruke en annen konto for å søke etter profilen deres. Hvis det dukker opp der, er det stor mulighet for at du har blitt blokkert.